Ingredienser
1/3 gurka
2-3 dl grekisk yoghurt (ca 10%)
1 msk olivolja
1 krm vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Salt
Gör så här
1. Skölj gurkan och dela den på längden, gröp sedan ur det vattniga innehållet i mitten med en tesked.
Slasket i mitten behövs inte ;) |
3. När gurkan stått i ca 1 timme - häll av överflödig vätska och krama ur den rivna gurkan.
4. Pressa vitlöksklyftan och rör ihop alla ingredienser, smaka av med peppar och ställ i kylen 30 minuter innan servering.
Krämigt, gott och enkelt |
Närgången bild |
Svarar här: Ja, haha, jag tycker också målningen blev bättre så. Får försöka få till det med färg istället :)
SvaraRaderaNä, nu blir jag sugen på mat när jag är inne här... Förresten, du har inga bra recept på någon god och annorlunda efterrätt?