Bären blir härligt syrliga, vilket nästan behövs då chokladpannacottan blir väldigt söt.
Här har jag använt en blandning av blåbär, hallon & björnbär, men det går givetvis bra med annat också.
Det mesta ser festligt ut i en fin dessertskål ;) |
2 dl grädde
2 msk mjölk
100g vit choklad
½ vaniljstång
1 gelatinblad
3-4 dl blandade bär.
2-3 tsk socker
1 limefrukt (saft & rivet skal).
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Dela vaniljstången på längden & gröp ur innanmätet. Lägg vaniljfrön och den nu urgröpta vaniljstången i en kastrull tillsammans med mjölken & grädden. Koka upp.
3. Hacka chokladen
En härlig färgkontrast |
5. Häll chokladen i den varma grädden och rör om tills den smält.
6. Krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen och rör runt tills det också smält.
7. Låt detta svalna en aning innan du häller upp i dessertskålar, men vänta inte så länge att det börjar stelna. Rör gärna runt lite i kastrullen innan du häller upp för att få med vaniljfröna som gärna lägger sig i botten.
Idel nyttigheter ;) |
8. Ställ i kyl minst 4 timmar innan servering.
9. Strax innan desserten skall serveras - häll upp bären i en fin skål, pudra över först socker & sedan rivet limeskal (bara det gröna).
10. Pressa & rulla limefrukten hårt mot en diskbänk, bord, skärbräda eller annan hård yta en stund (detta gör det lättare att få ur saften ur den) och pressa sedan saften över bären. Servera.
Detta receptet finns även på matklubben: http://www.matklubben.se/matklubben/FAE/kokbok/?id=2923709&recipeid=44158&offset=3
En av mina största svagheter :P
SvaraRaderaSer smaskens ut! Ska nog ta och pröva den nån dag :-D
SvaraRadera