Lasagna al forno |
500g blandfärs
9 lasagneplattor
2 gula lökar
400 g simply cheese ostsås (1 förpackning)
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
1 dl rött eller vitt vin (kan uteslutas)
3 msk tomatpuré
½ msk oregano
2 krm svartpeppar
1 buljongtärning (kött/kalv)
2 dl vatten
1-2 dl mjölk
400 g krossad tomat (1 burk)
Gör så här
1. Hacka löken och vitlöken.
2. Koka upp färs, lök, vitlök, vin, tomatpuré, oregano, peppar, buljong, vatten och krossad tomat i en kastrull.
3. Rör om med en trägaffel/slev eller annat för att finfördela färsen innan det kokar upp annars får du bara en stor kokt köttfärsklump i såsen.
4. När det kokat upp, sätt locket på och låt sjuda i 15 minuter. Rör om emellanåt.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Smörj en ugnsfast form.
7. När köttfärssåsen kokat klart, ställ av den och häll i mjölken och rör om.
8. Varva nu köttfärssås, lasagneplattor, ostsås & ost i den ugnsfasta formen. Börja med köttfärssås i botten, och avsluta med köttfärssås, ostsås & ost på toppen.
9. Ställ in den i mitten av ugnen i 30 minuter.
Detta receptet finns även på min sida på matklubben:
http://www.matklubben.se/recept/fredriks_lasagne_99381.html
Lasagna in the making |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar