söndag 14 augusti 2011

Fredriks Lasagne

Gott och enkelt att göra. Har man tid och ork kan man göra en riktig bechamelsås, men jag brukar inte tycka det är värt besväret ;) På detta receptet har jag använt 3 lager med pastaplattor.

 

Lasagna al forno
Ingredienser
500g blandfärs
9 lasagneplattor
2 gula lökar
400 g simply cheese ostsås (1 förpackning)
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
1 dl rött eller vitt vin (kan uteslutas)
3 msk tomatpuré
½ msk oregano
2 krm svartpeppar
1 buljongtärning (kött/kalv)
2 dl vatten
1-2 dl mjölk
400 g krossad tomat (1 burk)

Gör så här
1. Hacka löken och vitlöken.

2. Koka upp färs, lök, vitlök, vin, tomatpuré, oregano, peppar, buljong, vatten och krossad tomat i en kastrull.

3. Rör om med en trägaffel/slev eller annat för att finfördela färsen innan det kokar upp annars får du bara en stor kokt köttfärsklump i såsen.

4. När det kokat upp, sätt locket på och låt sjuda i 15 minuter. Rör om emellanåt.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Smörj en ugnsfast form.

7. När köttfärssåsen kokat klart, ställ av den och häll i mjölken och rör om.

8. Varva nu köttfärssås, lasagneplattor, ostsås & ost i den ugnsfasta formen. Börja med köttfärssås i botten, och avsluta med köttfärssås, ostsås & ost på toppen.


9. Ställ in den i mitten av ugnen i 30 minuter.

Detta receptet finns även på min sida på matklubben: 
http://www.matklubben.se/recept/fredriks_lasagne_99381.html


Lasagna in the making

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar