För en magrare variant kan man byta ut grädden mot matlagningsgrädde och tillsätta maizena redning för att få såsen tjock.
Ingredienser
2-3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk margarin eller smör
1-2 msk mjöl
3 dl grädde
½ -1 msk curry, (eller efter smak)
1-2 msk kalvfond (eller 1 buljongtärning)
1 msk soya
Gör så här
1. Smält smöret/margarinet i pannan och bryn curryn i ca 1-2 minuter för att få fram smaken.
2. Skala och finhacka schalottenlöken & vitlök, lägg i pannan .
3. Rör i mjölet när löken blivit mjuk, tillsätt sedan grädden, buljongen, och soyan.
4. Koka tills såsen får önskad tjocklek.
Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
Detta receptet finns även på min sida på matklubben: http://www.matklubben.se/recept/currysaas_med_graedde_70382.html
Tillsammans med curry av valfri sort är detta egentligen det enda man behöver. |
Åååååå nu blir jag sugen på grillad kyckling och currysås....
SvaraRaderaMycket god currysås!
SvaraRaderaTack!! Första gången jag lyckades med en currysås. Jättegod :-)
SvaraRadera