måndag 15 augusti 2011

Grekisk Sallad & Vinägrett

Lätt och gott på somrarna, passar fint till grillat om man inte gillar potatissallad och sånt. Gott med kalamataoliver i salladen men det funkar i princip med vilka oliver som helst.


Här grekisk sallad i gott sällskap ;)
Ingredienser
7-8 blad isbergssallad
1/2 gurka
15-20 körsbärstomater
1 stor rödlök
200g fetaost
20-30 svarta & gröna oliver
½ dl olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
1-2 msk oregano
2-3 krm färskmalen svartpeppar

Gör så här 
1. Skölj av salladen, skär i bitar och torka i en salladsslunga eller med hushållspapper.
 

2. Skölj gurkan och skär i antingen "halvmånar" eller "trekanter".

3. Skölj körsbärstomaterna och dela på mitten.
 

4. Skala rödlöken och skär i ringar.
 

5. Skär fetaosten i bitar eller smula sönder till lagom bitar med fingrarna.
 

6. Låt oliverna rinna av och blanda sedan allt detta i en salladsskål.
 

7. Häll över pepparn & oreganon och ringla sedan över olivolja och vinäger.
 

8. Blanda & servera genast då dressingen har en förmåga att slaka ur salladen om man väntar för länge. Alternativt kan man göra salladen först och vänta med att göra och hälla på vinägretten.


Detta receptet finns även på min sida på matklubben: 
http://www.matklubben.se/recept/grekisk_sallad_99421.html

Grönt är alltid fräscht

Här är vinägretten förberedd

1 kommentar:

  1. Tack ,för detta salladsrecept som jag ska göra nu till midsommar det var inte lätt att välja , men ditt verkade jätte gott. mvh tack.

    SvaraRadera