Ingen blommig falukorv, men ändå |
½ ring falukorv (400g)
3 dl grädde
1 burk konserverade skivade champinjoner + spad
2 msk mjöl
3 msk smör/margarin
Salt
Peppar
2 dl riven ost
Gör så här
1. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Stek champinjonerna i smöret.
4. Skiva falukorven & lägg dom i en smord ugnsfast form.
5. När champinjonerna fått färg, rör ned mjölet och häll sedan i svampspadet och grädden lite åt gången samtidigt som du rör om / vispar. Låt det koka upp under omrörning och krydda med salt och peppar. Häll sedan detta över korven.
6. Toppa med lite riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med Alströmerknölar.
Detta receptet har jag även lagt upp på matklubben: http://www.matklubben.se/recept/ugnsgratinerad_falukorv_med_champinjonsaas_101213.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar