En svensk klassiker |
Mycket riktigt blev dom Ack så goda och gick åt som smör, men som ni ser i receptet så kan man väl knappast anklaga dom för att vara hälsokost ;) Å andra sidan, vem vill äta müsli på ett kalas? ;)
Som att breda en värstingsmörgås ;) |
Ingredienser
Deg
1.3 l vetemjöl
50g jäst för söta degar
150g smör eller margarin
1 ägg
1 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl socker
Kanelrulle? |
½ tsk salt
Fyllning
150-200g Smör (ca?)
½.-1 dl Socker
ca 2 tsk finmalen kanel
Lättvispat ägg till pensling
Pärlsocker
Gör så här
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Smält smöret i an kastrull och tillsätt sedan grädden & mjölken. När det är fingervarmt (ca 37 grader) - häll det över jästen och rör runt tills den lösts upp.
Bulle i väntans tider |
4. Låt smöret stå i en skål så det blir mjukt under tiden degen jäser.
5. När degen jäst klart, arbeta den smidig och dela i 2 lika stora delar. och kavla ut dessa till en rätt så stor rektangel.
6. Vispa eller rör ihop smör, kanel och socker och bred sedan detta på den utkavlade degen och rulle sedan ihop den på längden.
Upp-äggade bullar |
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. När bullarna jäst klart, pensla dem med det lättvispade ägget och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter och låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar