lördag 22 oktober 2011

Chevrétoast med Rostade Pinjenötter och Honung

En fantastisk god kombination där alla smaker gifter sig med varandra, lätt att göra och ser aptitligt ut på tallriken :)

Gott både för ögat och gommen :)
Ingredienser
150g chevré
2 skivor formfranska
smör
1 liten vitlöksklyfta
Pinjenötter
Flytande honung
Ruccolasallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Låt smöret stå framme en stund och pressa i vitlöksklyftan, rör om.

3. Skär bröden till runda bitar och bred på vitlökssmöret.

4. Lägg på chevrén och gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg (ca 10-15 minuter).

5. Under tiden, rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. (Pinjenötter är namnet till trots inte en nöt utan ett frö från pinjeträdets kottar).

6. Skölj och slunga salladen, lägg sedan chevrétoasten på detta, strö över de rostade pinjenötter och ringla över houng. Et voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar