Originalreceptet heter egentligen "OREO creamcake" men då dessa är onödigt dyra och vi har hederliga ballerina kladdkaka istället (de svarta med vit fyllning) som är mycket billigare - så fick snåljåpen i mig namnge receptet ;)
Ingredienser
2 pkt Ballerina Kladdkaka (svart med vit fyllning)
60g smör
1.5 dl mjölk
3 dl grädde
22 stora marshmallows
Florsocker
Flytande margarin.
Gör så här
1. Värm upp mjölken och lägg i marshmallows så de smälter. Ställ åt sidan.
2. Grovhacka 10 ballerinakakor och ställ åt sidan.
3. Vispa grädden.
4. Smörj en form med löstagbara kanter.
5. Kör resten av ballerinakakorna i en mixer så det blir riktigt findördelat.
6. Smält smöret och häll över de finfördelade ballerinakakorna, rör om och lägg sedan detta som botten i den smorda formen. Använd en sked för att få upp kanten på sidorna i formen, men låt bli att pressa ned i botten för hårt då det kan bli svårt att skära kakan när den är fryst sen.
7. Häll hälften av grädden i marsmallowsgegget och rör om rejält tills det blir en jämn smet.
8. Vänd sedan ned resten av grädden och de grovhackade kakorna i smeten och häll sen som fyllning i formen.
9. Ställ i frys minst 4 timmar och pudra över florsocker innan servering.
Frostig kaka med god kaka? |
2 pkt Ballerina Kladdkaka (svart med vit fyllning)
60g smör
1.5 dl mjölk
3 dl grädde
22 stora marshmallows
Florsocker
Flytande margarin.
Gör så här
1. Värm upp mjölken och lägg i marshmallows så de smälter. Ställ åt sidan.
2. Grovhacka 10 ballerinakakor och ställ åt sidan.
3. Vispa grädden.
4. Smörj en form med löstagbara kanter.
Oreo eller ballerina - en klassfråga? |
5. Kör resten av ballerinakakorna i en mixer så det blir riktigt findördelat.
6. Smält smöret och häll över de finfördelade ballerinakakorna, rör om och lägg sedan detta som botten i den smorda formen. Använd en sked för att få upp kanten på sidorna i formen, men låt bli att pressa ned i botten för hårt då det kan bli svårt att skära kakan när den är fryst sen.
7. Häll hälften av grädden i marsmallowsgegget och rör om rejält tills det blir en jämn smet.
8. Vänd sedan ned resten av grädden och de grovhackade kakorna i smeten och häll sen som fyllning i formen.
9. Ställ i frys minst 4 timmar och pudra över florsocker innan servering.
Godaste desserten :) Finns det ngt kvar undrar sugen downstairs?
SvaraRadera