lördag 31 mars 2012

Dukka

Fantastiskt gott och kryddigt tillbehör, det är ett gammalt recept från Egypten. Man kan strö blandningen över kokta eller råa grönsaker.

Bäst tycker jag personligen det passar till en kall öl eller ett glas vin om man först doppar en bit bröd i olivolja och sedan dukka.

Gott till en kall öl eller ett glas vin.
Ingredienser (ca 3 dl)
1½ dl sesamfrön
1½ msk mald spiskummin
2 msk mald koriander
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl hasselnötter
2 tsk havssalt/flingsalt
1 tsk torkad timjan eller mynta

Gör så här:
1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.

2. Mixa dem i en matberedare med övriga ingredienser, mixa inte för länge bara för då kommer oljan ut ur nötterna och blandningen klibbar ihop.

Förvara i glasburk med tättslutande lock.


Dukka i närbild.

1 kommentar: