Låter kanske omständigare än vad det är ;)
En god kombination av smaker, i originalreceptet (hämtat från TV4's "Halv åtta hos mig") användes spenat istället för ruccola (något att tänka på då ruccolan är ganska pepprig i smaken), jag blev i alla fall nöjd med denna kombinationen :)
Ingredienser (2 pers)
4 skivor parmaskinka
100g chevré
100g creme fraiche
50 g pumpafrön
Gräslök
Ruccola
Marinad
½ dl rapsolja
1 msk honung
1½ msk röd balsamvinäger
1/4 finhackad rödlök
Salt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här
1. Rosta pumpafröna i en panna med lite rapsolja, salta och lägg åt sidan när det är klart.
2. Ta bort den vita hårda kanten från chevrén och mosa resten och blanda ihop med creme fraiche & smaka av med gräslöken.
3. Skölj och torka ruccolan (ett tips är att lägga den blöta salladen i en stor bunke med lock tillsammans med lite torky och skaka loss).
4. Lägg upp 2 skivor av parman omlott och lägg en rejäl klick av ostcrémen på. Rulla ihop och lägg rullen på en bädd av ruccola. Det kan vara bra om parmaskivorna inte är riktigt såpass tunna att de faller isär.
5. Blanda ingredienserna till marinaden, smaka av med salt och peppar.
6. Ringla marinaden över rullen och ruccolan. Strö över de rostade pumpakärnorna och servera.
En god kombination av smaker, i originalreceptet (hämtat från TV4's "Halv åtta hos mig") användes spenat istället för ruccola (något att tänka på då ruccolan är ganska pepprig i smaken), jag blev i alla fall nöjd med denna kombinationen :)
Proscioutto di Parma |
4 skivor parmaskinka
100g chevré
100g creme fraiche
50 g pumpafrön
Gräslök
Ruccola
Marinad
½ dl rapsolja
1 msk honung
1½ msk röd balsamvinäger
1/4 finhackad rödlök
Salt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här
1. Rosta pumpafröna i en panna med lite rapsolja, salta och lägg åt sidan när det är klart.
2. Ta bort den vita hårda kanten från chevrén och mosa resten och blanda ihop med creme fraiche & smaka av med gräslöken.
3. Skölj och torka ruccolan (ett tips är att lägga den blöta salladen i en stor bunke med lock tillsammans med lite torky och skaka loss).
4. Lägg upp 2 skivor av parman omlott och lägg en rejäl klick av ostcrémen på. Rulla ihop och lägg rullen på en bädd av ruccola. Det kan vara bra om parmaskivorna inte är riktigt såpass tunna att de faller isär.
5. Blanda ingredienserna till marinaden, smaka av med salt och peppar.
6. Ringla marinaden över rullen och ruccolan. Strö över de rostade pumpakärnorna och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar