Lätt att göra. Övriga kommentarer överflödiga ;)
Ingredienser (4 pers)
500g kycklingfilé
3-4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
250g färska champinjoner
3 dl vitt vin (torrt & fruktigt)
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk ketchup
Salt
Vitpeppar
Grovmalen svartpeppar.
Maizena redning
Gör såhär
1. Skölj & putsa champinjonerna, stek tillsammans med lite vatten och smör så de reduceras lite i storlek. Ställ åt sidan.
2. Skiva och bryn kycklingen, salta och peppra (vitpeppar). Ställ åt sidan.
3. Dela löken i klyftor, hacka vitlöken och stek tills det blivit mjukt.
4. Lägg nu i kycklingen och champinjonerna i pannan och häll över vinet, fonden, grädden, ketchup och koka i 20 minuter. Smaka av med svartpeppar och red eventuellt av.
C'est le kyckling! |
500g kycklingfilé
3-4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
250g färska champinjoner
3 dl vitt vin (torrt & fruktigt)
5 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk ketchup
Salt
Vitpeppar
Grovmalen svartpeppar.
Maizena redning
Gör såhär
1. Skölj & putsa champinjonerna, stek tillsammans med lite vatten och smör så de reduceras lite i storlek. Ställ åt sidan.
2. Skiva och bryn kycklingen, salta och peppra (vitpeppar). Ställ åt sidan.
3. Dela löken i klyftor, hacka vitlöken och stek tills det blivit mjukt.
4. Lägg nu i kycklingen och champinjonerna i pannan och häll över vinet, fonden, grädden, ketchup och koka i 20 minuter. Smaka av med svartpeppar och red eventuellt av.
ser smarrigt ut
SvaraRaderaGjorde det där idag fast utan vinet och det var supergott! :)
SvaraRadera