måndag 12 december 2011

Pizzasallad

Finns en mängd olika sätt att göra den här på men detta är receptet jag fastnat för. Om man vill kan man ha i lite oregano också, men jag tycker att det räcker med salladskryddan.
Kålskallad?

Ingredienser
½ kålhuvud
1 dl solrosolja eller annan matolja
1 dl vitvinsvinäger
2 tsk salt
2 tsk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk Colmans senapspulver eller dijonsenap
½-1 msk Italiensk salladskrydda


Gör så här
1. Dela kålhuvudet, skär bort roten, strimla och lägg den i kallt vatten under tiden du kokar dressingen för att få kålen mer spröd.

2. Koka upp resten av ingredienserna utom salladskryddan och låt koka ett par minuter.

3. Häll av vattnet från kålen i ett durkslag eller valfritt såll och lägg sedan kålen i en bunke med lock.

4. Häll den varma dressingen över kålen, krydda med salladskryddan, rör om ordentligt och låt stå svalt i ca 1 dag innan servering.

1 kommentar: