onsdag 28 december 2011

Mozartrullar

Som hemmagjorda mozartkulor fast utan allt fuzz med att rulla dom till symmetriska bollar som är ganska tidskrävande.

Även om de inte är som de köpta så är smakkombinationen av mandelmassa, nougat och choklad riktigt lyckad (tycker till och med jag som vanligtvis inte gillar mandelmassa) ;)
Som mozartkulor fast annorlunda?

Ingredienser
200g ljus blockchoklad
50g vit choklad
100g mandelmassa
100g nougat

Gör så här
1. Kavla ut mandelmassan under ett vikt bakplåtspapper till en lång rektangel, Jämna till kanterna med en kniv.

2. Skär nougaten i stavar och lägg längs längden i mandelmassan och rulla sedan ihop hela längden.
Mumsigheter i närbild

3. Skär rullarna till bitar i lagom storlek. Smält den ljusa chokladen i micro eller vattenbad och doppa rullarna och låt svalna/stelna.

4. Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad och använd en gaffel för att ringla den över de stelnade nougatrullarna.

2 kommentarer: