Enkel äpplepaj. Nuff said!
Ingredienser
150g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 stora äpplen
2 tsk socker
2 tsk finmalen kanel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och börja smälta smöret.
2. Blanda ihop mjölet, bakpulvret, sockret och vaniljsockret i en bunke.
3. Skala och ta ur kärnhusen ur äpplena, skiva tunt. Lägg i en bunke och pudra över sockret (2 tsk) och kanelen. Blanda ordentligt och ställ undan. Har du väldigt sura äpplen kan du öka sockermängden något.
4. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och rör ihop. Tryck sedan ut degen i en pajform.
5. Fyll nu på med äpplena i pajformen och grädda i ca 30 minuter.
6. Servera med vaniljsås, glass eller fluff.
Äpplepaj med såsig vanilj |
Ingredienser
150g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 stora äpplen
2 tsk socker
2 tsk finmalen kanel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och börja smälta smöret.
Till detta receptet behövs sura äpplen och en glad Vincent |
3. Skala och ta ur kärnhusen ur äpplena, skiva tunt. Lägg i en bunke och pudra över sockret (2 tsk) och kanelen. Blanda ordentligt och ställ undan. Har du väldigt sura äpplen kan du öka sockermängden något.
4. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och rör ihop. Tryck sedan ut degen i en pajform.
5. Fyll nu på med äpplena i pajformen och grädda i ca 30 minuter.
6. Servera med vaniljsås, glass eller fluff.
Före |
Efter |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar