lördag 22 september 2012

Apelsinsallad med Rödlök

En annorlunda sallad med en härlig smakkombination. Passar till grillkvällen eller tapasaftonen.

Apelsin och rödlök är en fin kombination
Ingredienser (4 pers)
3 apelsiner
1 rödlök
Minimozzarella
2 msk olivolja
1 tsk röd balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
Svartpeppar färskmalen
Rivet apelsinskal från 1 apelsin.

Gör så här
1. Riv skalet från en av apelsinerna med den "fina" änden på ett rivjärn, försök att inte få med något av det vita.

2. Skala apelsinerna men spara ½ oskalad.

3. Skär apelsinerna i bitar och lägg i en skål.

4. Skala och hacka rödlöken, blanda ned i apelsinbitarna tillsammans med minimozzarellan.

5. Blanda ihop apelsinskal, olivolja, balsamvinäger och dijonsenap i en skål. Pressa i saften från den halva apelsinen vi sparade och smaka av med svartpeppar.

6. Häll över marinaden och blanda om ordentligt. Servera.

1 kommentar: