fredag 24 augusti 2012

Päronmarmelad med Lime

Gott mellanmål
God och frisk marmelad som passar utmärkt till kex med exempelvis ädelost.

När jag gjorde denna marmeladen använde jag rivet limeskal också, men jag utelämnar det ur receptet för jag tror det blir bättre utan. Limeskal har en tendens att ge en besk bismak. Även limesmaken blev lite väl påtaglig så nästa gång blir det utan limeskal :)

Ingredienser (ca 500g)
0.5 kg mogna päron.
1 lime
2.5 dl syltsocker med pektin
1 litet lagerblad

Marmelad i burka'
Gör så här
1. Skala och ta ur kärnhusen ur päronen och skär i mindre bitar. Lägg i kastrull tillsammans med lagerbladet. pressa i limesaften och sjud med lock på i 15 minuter.

2. Ta ur lagerbladet och häll i syltsockret. Koka utan lock i 5 minuter & skumma av.

3. Ställ av från plattan och låt marmeladen svalna i
5 minuter, häll sedan upp på varma rengjorda glasburkar.



Färdigkokt päronmarmelad







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar