Snabb och enkel paj med riktig smuldeg utan havregrün, müsli och sådant som bäst lämpar sig för gröt.
Om man vill kan man trycka ut degen i botten istället och lägga bären ovanpå, fast då kan det vara idé att pudra lite potatismjöl och socker över bären istället för sirap.
Ingredienser (6 pers)
1 l färska jordgubbar
0.5 dl ljus sirap
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
150 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rensa, och skiva jordgubbarna, lägg i botten på en pajform och ringla över sirapen.
3. Smält smöret och blanda ihop med socker, mjöl, bakpulver & vanillinsocker och fördela detta nåt så när jämt över jordgubbarna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera med vaniljfluff eller glass.
Om man vill kan man trycka ut degen i botten istället och lägga bären ovanpå, fast då kan det vara idé att pudra lite potatismjöl och socker över bären istället för sirap.
Här försvinner sommarens sista jordgubbar |
1 l färska jordgubbar
0.5 dl ljus sirap
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
150 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rensa, och skiva jordgubbarna, lägg i botten på en pajform och ringla över sirapen.
3. Smält smöret och blanda ihop med socker, mjöl, bakpulver & vanillinsocker och fördela detta nåt så när jämt över jordgubbarna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera med vaniljfluff eller glass.
Lätt och jättegod. Tack för receptet <3
SvaraRadera