lördag 25 februari 2012

Kantarellsås med Grädde & Portvin

Härlig sås gjord på skogens guld, gott till det mesta i köttväg.
Om man använder sig av frysta kantareller så ska man använda en del av spadet i såsen och lite mindre grädde. Som vanligt är det viktigt att smaka av.


En klassisk kombination
Ingredienser
1l kantareller
1 stor schalottenlök (finhackad)
5 dl vispgrädde
2 msk portvin
1 svampbuljongtärning
1 msk kalvfond
1 msk vetemjöl
salt
grovmalen svartpeppar
smör

Gör så här
1. Stek de rensade kantarellerna i smör. Salta och peppra.

2. När kantarellerna nästan är klara och har fått en fin stekyta, häll i löken och stek med en stund.

3. Pudra över mjölet och rör om rejält, häll sedan i grädden lite i taget under omrörning.

4. Krossa och ha i buljongtärningen.

5. Låt nu såsen koka upp under omrörning så den tjocknar och mjölsmaken försvinner.

6. Smaka av med portvin & kalvfond

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar