Om man använder sig av frysta kantareller så ska man använda en del av spadet i såsen och lite mindre grädde. Som vanligt är det viktigt att smaka av.
En klassisk kombination |
1l kantareller
1 stor schalottenlök (finhackad)
5 dl vispgrädde
2 msk portvin
1 svampbuljongtärning
1 msk kalvfond
1 msk vetemjöl
salt
grovmalen svartpeppar
smör
Gör så här
1. Stek de rensade kantarellerna i smör. Salta och peppra.
2. När kantarellerna nästan är klara och har fått en fin stekyta, häll i löken och stek med en stund.
3. Pudra över mjölet och rör om rejält, häll sedan i grädden lite i taget under omrörning.
4. Krossa och ha i buljongtärningen.
5. Låt nu såsen koka upp under omrörning så den tjocknar och mjölsmaken försvinner.
6. Smaka av med portvin & kalvfond
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar