onsdag 17 augusti 2011

Ugnsgratinerad Fläskfilé med Champinjoner

Lätt och gott att slänga ihop. Pröva att variera kryddningen själv, tillsätt vitlök, byt ut chipotlepastan mot sambal oelek, ja det mesta är möjligt faktiskt ;)

 

Snaskigt värre!
Ingredienser
600 g fläskfilé
Pepparmix
3 dl grädde
2 dl crème fraiche 34%
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk chipotlepasta
2 msk kalvfond
1-2 burkar hela eller skivade svampinjoner

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
 
2. Koka upp grädde, creme fraiche, tomatpuré, dijonsenap, chipotlepastan, och kalvfonden.

3. Putsa fläskfilén och skär den i ca 8 bitar, väger den mer än 600g skär man i fler bitar.

4. Lägg fläskfilébitarna i en ugnsfast form och krydda rikligt med pepparmixen. Strö över champinjonerna.

5. När grädden och allt kokat upp, häll det över fläskfilén.

6. Gratinera i ugn i 40 minuter.



Detta är receptet jag utgick ifrån: 
http://www.matklubben.se/matklubben/FAE/kokbok/?id=2765826&recipeid=91687&offset=1



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar