söndag 21 augusti 2011

Snabb Björnbärspaj

Till grytan med nötkött och portvin serverade jag denna enkla björnbärspaj till efterrätt med ett glas portvin. Man kan använda kakmix utan smak om man vill.Denna är riktig bra att bjuda på när man får oväntat besök då den verkligen är snabb och enkel att tillaga. Ytan blir krispigt knäckig.


Ingredienser
2 pkt ( à 250 g) frysta lättsockrade björnbär
1 pkt (420 g) sockerkaksmix med citronsmak
100 g kallt smör

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform.
Lägg de otinade bären i formen, häll över kakmixen och jämna till ytan.
Hyvla över det kalla smöret.
Grädda i ca 30 minuter.
Garnera med pärlsocker.
Serveras med vispad grädde eller glass.


Detta receptet finns även på matklubben: 
http://www.matklubben.se/recept/bjoernbaerspaj_a_la_kjell_96969.html

Tillsammans med hjortron ligger björnbär på min topplista över stenfrukter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar