(Nästa gång ska jag pröva utan att koka paprikorna och se hur det blir).
Enkelt och gott! |
2-4 paprikor beroende på storlek
500g nötfärs
400 g krossad tomat (1 burk)
1 gul lök
2 msk tomatketchup
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1-2 krm paprikapulver
Riven ost
Smör att steka i
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela paprikorna och gröp ur fröna.
3. Koka paprikahalvorna i 5 minuter och lägg sedan undan i en ugnsfast form.
4. Hacka och bryn löken i en stekpanna, tillsätt färsen och stek/smula sönder.
5. Tillsätt krossad tomat, ketchup, salt, peppar, paprikapulver och låt puttra en stund.
6. Lägg färsfyllningen i paprikahalvorna, strö över riven ost och gratinera i ugnen tills de fått färg (ca 10 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar