fredag 6 januari 2012

Chokladmousse

Hemmagjort chokladmousse, lyxigt och mäktigt.

Hallonen hade nog gjort sig bättre om man använd mörk choklad istället för mjölkchoklad.
Chokladmousse - Gött mos?

Ingredienser
200g mjölkchoklad
3 dl grädde
1 dl kesella

Gör så här
1. Bryt chokladen i bitar och smält i micro eller vattenbad, ställ att svalna.

2. Vispa grädden.
En smaskig blandning

3. Mät upp kesellan i en stor bunke och låt sedan kesella, grädde och choklad stå i rumstemperatur ca 30-40 minuter.

4. Rör ned chokladen i kesellan, vänd sedan ned grädden och blanda försiktigt till en mousse med en slickepott.

5. Ställ att svalna i kyl innan servering. Servera gärna med grädde.

Använder du dig av en mörkare choklad med högre kakaohalt passar det även bra med hallon till.

1 kommentar:

  1. Smakade väldigt lite choklad, så hällde i några matskedar kakao och strödde på lite socker för att den var inte så sötad som jag hade velat ha den. Bra recept i övrigt!

    SvaraRadera