Hallonen hade nog gjort sig bättre om man använd mörk choklad istället för mjölkchoklad.
Chokladmousse - Gött mos? |
Ingredienser
200g mjölkchoklad
3 dl grädde
1 dl kesella
Gör så här
1. Bryt chokladen i bitar och smält i micro eller vattenbad, ställ att svalna.
2. Vispa grädden.
En smaskig blandning |
3. Mät upp kesellan i en stor bunke och låt sedan kesella, grädde och choklad stå i rumstemperatur ca 30-40 minuter.
4. Rör ned chokladen i kesellan, vänd sedan ned grädden och blanda försiktigt till en mousse med en slickepott.
5. Ställ att svalna i kyl innan servering. Servera gärna med grädde.
Använder du dig av en mörkare choklad med högre kakaohalt passar det även bra med hallon till.
Smakade väldigt lite choklad, så hällde i några matskedar kakao och strödde på lite socker för att den var inte så sötad som jag hade velat ha den. Bra recept i övrigt!
SvaraRadera