| Doftar gott i hela köket efter detta ;) |
Vitlöksklyftorna kan man spara i en burk i kylen och använda till att göra ett alldeles fantastiskt vitlökssmör, bara att mosa sönder 3-4 klyftor och blanda med smör så har man ett perfekt tillbehör till biffen.
Ingredienser
2 Vitlökar
| Rostad/bakad vitlök är MUMS! ;) Perfekt till vitlökssmör |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Häll upp oljan i en ugnsfast form.
3. Dela vitlöken på mitten (se bild) och lägg med snittytan ned i oljan.
4. Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. När vitlöken ser gyllenbrun ut är det dags att ta ut den.
5. Sila och häll upp på flaska. Står sig iallafall minst 2 veckor utanför kylen.
Pressa ur klyftorna ur vitlöken och spara dessa till bl.a. vitlökssmör.
Jag har lagt upp ett recept på vitlöksbröd där man kan använda denna oljan.
| Räkna med att få ut 2.5 dl färdig olja av 3 dl. |
Det doftade inte bara i köket... ;)
SvaraRadera