Fräsch dessert |
Ingredienser:
1½ gelatinblad
3 dl grädde
1 msk socker
1 lime - saft och rivet skal
½ vaniljstång
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Dela vaniljstången och gröp ur fröna, lägg i allt i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
3. Koka upp och ställ av. plocka ur vaniljstångsbitarna.
4. Krama ur gelatinbladen och lägg ned i grytan och rör om.
5. Skrubba limefrukten i riktigt hett vatten och riv skalet fint ned i kastrullen.
6. Pressa och rulla limefrukten mot en hård yta, dela den sedan och pressa i saften i grytan.
7. Låt pannacottan svalna i ca 30 minuter, rör om lite då och då.
8. Häll upp i serveringsglas och ställ i kyl ca 3 timmar innan servering.
9. Servera med olika sorters melon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar