Färdiga spröda skorpor |
175g margarin/smör
5 dl mjölk
50g jäst
½ tsk salt
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
1,3 l vetemjöl
Gör så här
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Smält margarinet/smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervatmt (37 grader).
3. Häll den varma mjölken och smöret över jästen och rör om tills det lösts upp, häll sedan i salt, socker, och bakpulver och rör om.
4. Arbeta ned nästan allt av mjölet med maskin i ca 5 minuter låt sedan jäsa under bakduk i 40 minuter.
5. Stjälp ut degen på ett bakbord och arbeta in resten av mjölet.
Nygräddade bullar på kylning |
6. Forma degen till långa längder, skär sedan dessa i mindre bitar och forma till små runda släta bullar.
7. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
9. Låt bullarna svalna utan bakduk på galler och dela dem sedan med en kniv.
Här har bullarna rostats och fått färg - bara torkning kvar |
11. Torka sedan halvorna i ugnen på 100 grader med luckan lätt på glänt, detta tar ca 2 timmar. Man kan ställa in 2 plåtar samtidigt men då får man skifta plats på dem efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar