fredag 30 november 2012

Portergryta

Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - http://fredriksfrestelser.blogspot.se/2011/10/bryggarstek-aka-porterstek.html - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek.

En mustig god gryta
Ingredienser
1 Kg grytbitar av nöt
33 cl porter
3 dl grädde
3 dl vatten
1 dl koncentrerad svartvinbärsjuice
1 dl soya
1 lök
2 vitlöksklyftor
2½ tärningar oxbuljong
6 svartpepparkorn
6 enbär krossade
1 tsk timjan
Maizena redning

Gör så här
1. Bryn grytbitarna och lägg i en gryta tillsammans med alla ingredienser utom grädde och redning.

2. Låt puttra i 2 timmar på svag värme, tillsätt eventuellt mer vatten.

3. När 2 timmar gått, känn på köttet så att det är mört, om det är segt - koka 30 minuter till.

4. Plocka ur de krossade enbären och svartpepparkornen ur grytan.

5. Slå på grädden, koka upp och red av med maizena.

6. Servera med lite grönt och ris eller Alströmerknölar.

1 kommentar: