onsdag 4 januari 2012

Rödvinssås

En enkel och god rödvinssås som sköter sig självt. Hade denna till den Serranolindade oxfilén jag bjöd på på nyårsafton.

http://fredriksfrestelser.blogspot.com/2012/01/serranolindad-oxfile-med-rosmarin.html
Enkel och god rödvinssås på Mauro Primitivo

Ingredienser
5-6 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin (färsk)
5 dl rött vin (jag använde mig av Mauro Primitivo)
4 msk kalvfond
4 msk farinsocker
1 msk röd balsamvinäger
2-3 dl vatten
Ljus maizena redning
Smör

Gör så här
1. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk.

2. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin.

3. Koka upp och reducera till ungefär hälften.

4. Smaka eventuellt av med salt och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar