lördag 28 januari 2012

Dansk Sjömansbiff

God och mustig gryta som sköter sig själv i ugnen. Skillnaden mellan vanlig och Dansk sjömansbiff är att denna görs på nötfärs istället för biff / innanlår.

Dansk sjömansbiff - minst lika gott som vanlig
Ingredienser
8-10 stora potatisar
500g nötfärs
2 gula lökar
33cl mörk pilsner
2 dl vatten
2 msk kalvfond
Smör
Salt
Peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen i en matberedare.
Sjöman i närbild!

3. Skala, skiva och stek löken.

4. Stek nötfärsen.

5. Varva potatis, lök & nötfärs i en smord ugnsfast form. Salta och peppra mellan varje lager.

6. Häll 2 dl vatten i stekpannan du använde till färsen, rör ned kalvfonden och häll sedan detta och pilsnern över blandningen i den ugnsfasta formen.

7. Ställ in mitt i ugnen i 45 minuter. Känn på potatisen med en gaffel, om den inte är klar - lägg över aluminiumfolie och ställ in i ugnen ytterligare 20-25 minuter.

Detta receptet finns även på matklubben: http://www.matklubben.se/recept/dansk_sjoemansbiff_24002.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar