onsdag 11 januari 2012

Färsfylld Paprika

En god kombination, servera med ris eller vitt bröd.

(Nästa gång ska jag pröva utan att koka paprikorna och se hur det blir).

Enkelt och gott!
Ingredienser
2-4 paprikor beroende på storlek
500g nötfärs
400 g krossad tomat (1 burk)
1 gul lök
2 msk tomatketchup
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1-2 krm paprikapulver
Riven ost
Smör att steka i

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela paprikorna och gröp ur fröna.

3. Koka paprikahalvorna i 5 minuter och lägg sedan undan i en ugnsfast form.

4. Hacka och bryn löken i en stekpanna, tillsätt färsen och stek/smula sönder.

5. Tillsätt krossad tomat, ketchup, salt, peppar, paprikapulver och låt puttra en stund.

6. Lägg färsfyllningen i paprikahalvorna, strö över riven ost och gratinera i ugnen tills de fått färg (ca 10 minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar