tisdag 20 september 2011

Fredriks Pannbiff

God pannbiff med lök, sås, kröser och putäter är verkligen en klassisk rätt ;)
Jag har egentligen inget riktigt stående recept för pannbiff, ingredienserna brukar variera lite från gång till gång, men jag ska försöka skriva ned det så ordentligt jag kan iallafall ;)

Le beouf
Ingredienser
500g blandfärs
1 ägg
1½ msk kalvfond
½-1 dl grädde eller mjölk
8-10 salta kex, tuc eller dyl.
Lökpulver
Grovmalen svartpeppar
Salt


Gör så här
1. Smula sönder kexen i en bunke och häll på grädden/mjölken, kalvfonden, lökpulver, salt och grovmalen svartpeppar. Rör om och låt detta stå och svälla i 5-10 minuter.

2. Blanda i färsen och ägget och rör om tillräckligt för att allt ska blanda sig.

3. Skölj händerna i kallt vatten och forma små biffar av färsen & stek på medelvärme.

1 kommentar: