torsdag 22 september 2011

Kapten Rickard Drar i Krig

Nu är 5'e berättelsen om Kapten Rickard och hans äventyr på väg att bli klar.

För er som inte vet - roar jag mig med att skriva sagor för barnen där de får ha en hjältemodig roll.

Jag skriver nu 5'e sagan om Kapten Rickard (den största gossen här hemma), som är kapten på en lätt fregatt vid namn "St. Nelle" i den karibiska arkipelagen i början av 1600-talet. Hans besättning består bl.a Förste officer Vincent (mellangossen här hemma), Skeppskocken Fredrik (såg ni inte den komma?) ;) Skeppskatten Saphira och många många fler. I del 5 introduceras även en spion vid namn "Alexander" (minsta gossen hemma). Hans roll är ännu oklar, men något hjältemodigt lär det ju bli ;)

Ärkefienden går vid namnet "Rödskägg" och är piratkapten på "Röda Döden" och är alltid på jakt efter att förgöra Kapten Rickard och hans besättning.

Rickard som pirat ;)

Hittills har kapten rickard genomgått 4 äventyr:

Del 1: "Kapten Rickard & Rödskägg" I denna del får vi bekanta oss med figurerna i berättelserna som blir drabbade av en storm och senare drabbar samman med Rödskägg, som sedan blir deras Nemesis.

Del 2: "Gyllene Pärlans Hemlighet" Här hittar bröderna en skattkarta och ger sig ut på skattjakt, på havet blir de attackerade av havsmonstret "Kraken".

Del 3: "Kapten Rickard i Knipa" Här kastas Rickard i fängelsehålorna på Grenada och Vincent tvingas ta befäl över deras skepp "St. Nelle".

Del 4: "Kapten Rickard & Dödskalleön" Här lider bröderna skepppsbrott och hamnar på Dödskalleön som de försöker hitta en väg av.

Del 5: "Kapten Rickard Drar i Krig" Här enas alla pirater under Rödskäggs flagg och anfaller den Engelska flottan, Rickard ned skepp och besättning blir rekryterad till Flottan och blir befodrad till Kommendörkapten, Vincent blir befodrad till Kapten och får ett eget skepp att föra befäl över. Denna historia är nu under konstruktion.

Alexander dreglar sina motståndare till underkastelse!


Här kommer ett smakprov från några av berättelserna.
Ur "Kapten Rickard & Rödskägg"

Kapten Rickard hade kommit upp från under däck och hade sett hur hans förste officer satt hjälplöst fast och slungades blodig mot masten, snabbt hämtat sin flintlåspistol, tagit stadigt sikte och skjutit av repet som Vincent satt fast i.

Rickard gick fram till Vincent och frågade hur det gått med honom.

– Kunde ha varit värre, sa Vincent. Jag har en bruten näsa och ett par sår i ansiktet, jag tror axeln hoppat ur led också, men det är inte värre än att jag kan gå på värdshuset och svinga en bägare juice tillsammans med dig skrattade Vincent.

Kapten Rickard skrattade och hjälpte sin förste officer upp på benen och ned till sjukstugan under däck, innan han gick ner gormade han till rorsman att hålla kursen och inte se så moloken ut, Rickard hade minsann varit med om värre stormar.


Ur "Kapten Rickard Drar i Krig"

-Epilog
Natten var mörk, bara månen lyste upp de mörka skumma gatorna på Bahamas. Enstaka snarkningar från pirater och annat bus som sov ruset av sig i rännstenen kunde höras här och var. En skugga gled snabbt förbi de sovande gestalterna, och stannade framför en port. Gestalten var klädd i en svart kåpa och såg sig omkring innan han höjde en fårad saltstänkt hand och bultade på porten. Ett litet kikhål öppnades i dörren och en annan figur kikade ut på gestalten klädd i svart.
-Vem går där!? Frågade han.
-Det är jag! Släpp in mig!
-Inte så fort! Lösenordet?
-Lösenordet är, armageddon! Svarade den svartklädda gestalten.
Luckan i dörren stängdes, och en tungt lås kunde höras låsas upp och en tung bom läggas åt sidan. Dörren öppnades och den svartklädda figuren såg sig ånyo omkring innan han klev in och reglade dörren bakom sig.
Den svartklädda figuren tog av sig huvan och gick längre in i byggnaden tills han kom till ett rum upplyst av lyktor. Där satt flera andra män han kände sen tidigare. Hårda brutala män som aldrig annars skulle suttit intill varandra utan att låta sina svärd och pistoler tala om det inte hade varit för detta mötet han kallat dem till. Han lät blicken vandra över männens ansikten en efter en. Där satt Stede Bonnet, kapten över piratskeppet ”Revenge” en slup om 6 kanoner. På hans vänstra sida satt Kapten Edward ”Ned” Lowe, vars flaggskepp hette ”Rose Pink”. Intill honom satt Kapten Kidd ”William Kidd” Kapten på Galjonen ”Adventure” bestyckad med 34 kanoner. Mitt emot honom satt kapten Jack Rackham, även kallad ”Calico Jack”. Han var kapten på en 12 kanoners slup som hette ”Kingston” och det var han som hade uppfunnit piratflaggan, ”Jolly Roger” med dödskallen och korslagda svärd. På hans vänstra sida satt den sista figuren i rummet  den ökände piraten Edward Thatch, mer känd som Svartskägg. Kapten över en 40 kanoners fregatt som hette ”Queen Annes Revenge”.
Figuren i svart satte sig ned och tilltalade männen runt bordet.


I historierna har jag givetvis lagt till mängder med bilder från olika sidor på nätet och clipartbibliotek, men då de är upphovsrättsskyddade publicerar jag dom inte här, de är bara med hemma för privat bruk.

2 kommentarer:

  1. Vilken fantasi du har. Imponerad! Vill gärna kika i dessa sagor någon dag :)Blir spännande att se vad Alexander får för roll. / Moster Lis

    SvaraRadera
  2. Du kan kika i dom på Rickards kalas på söndag :)

    SvaraRadera