fredag 30 december 2011

Saffranstryffel

God vit chokladdoppad tryffel med julsmak. Kladdigt att göra bara.
Smaskiga tryfflar!

Ingredienser
1½ dl grädde 40%
0.5g saffran (1 pkt)
150g mörk choklad 70%
30g smör
250g vit choklad

Gör så här
1. Koka upp grädde och saffran, låt stå och dra en stund tills det svalnat.

2. Värm upp grädden igen, och bryt ned den mörka chokladen lite i taget i grädden och rör tills du får en jämn och fin smet. Häll sedan i smöret, rör om och ställ att vila i kylen.
Saffranstryffel i närbild ;)

3. Rulla kulor av den kalla tryffeln och ställ att svalna i kylen igen.

4. Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad och doppa tryfflarna, ställ att svalna/stelna i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar