onsdag 23 november 2011

Fläskfilégryta med Fransk Senap och Ost

God och enkel gryta, framför allt snabb att göra, blir klar tills potatisen kokat klart.

Vardagslyx?
Ingredienser
600g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin (matlagnings eller annat)
2 msk kalvfond
1 tsk fransk senap
1 dl riven vällagrad ost
Salt
Peppar
Smör
Maizena redning

Gör så här
1. Putsa och skiva fläskfilén och stek den. Salta och peppra.

2. Under tiden - hacka löken och vitlöken.

3. Lägg undan fläskfilén när den är klar, torka ur pannan och fräs sedan den hackade löken tills den blivit glansig.

4. Häll grädden, vinet, kalvfonden och den franska senapen över löken och låt koka upp under omrörning.

5. Red av med lite maizena och lägg sedan i fläskfilén och låt koka i 5 minuter.

6. När det kokat klart, ställ av pannan och häll i den rivna osten och rör om.

7. Servera med potatis eller ris.

1 kommentar:

  1. Såååååå gott!!!
    Vill gärna prova med ris nästa gång....
    Puss o kram /frugan

    SvaraRadera