onsdag 16 november 2011

Pasta Carbonara

Kolarhustruns pasta - (Pasta Carbonara) är nog den mest kända näst efter pastasåsen från Bologna - (Pasta Bolognese). Rättens namn kan ha något att göra med den generösa mängden färskmalen svartpeppar den ska serveras med.


Sotad pasta?
Ingredienser
2 Paket Bacon
3 Äggulor
2 dl grädde
1 purjolök
Svartpeppar

Gör så här
1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackning.

2. Strimla bacon & purjolök.

3. Stek baconet knaprigt. Mot slutet av stektiden, häll i purjolöken och stek med.

4. Häll av vattnet från pastan, och blanda ned bacon & purjofräset i grytan med pasta.

5. Häll i äggulan och rikligt med grädde och blanda alltihop. Tillsätt mer grädde tills det får en krämig konsistens.

6. Serveras med massor av färskmalen svartpeppar. Eventuellt även hyvlad parmesan.

(Om det ser ut att vara mycket svartpeppar på bilden kan jag tillägga att jag efter att ha smakat lite öste på minst lika mycket till)

1 kommentar:

  1. Sv: Jaha, så det finns en del filmer i x-men -serien. Spännande :) Tack, då vet jag det!

    Den där maträtten, Pasta Carbonara, verkar god och enkel att göra. Kanske något att testa då mitt tålamod är noll ibland :-p

    SvaraRadera