söndag 6 november 2011

Limepannacotta med Melonsalsa

En frisk och god pannacotta med krispig melon. En riktigt fräsch dessert.
Fräsch dessert

Ingredienser:
1½ gelatinblad
3 dl grädde
1 msk socker
1 lime - saft och rivet skal
½ vaniljstång

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

2. Dela vaniljstången och gröp ur fröna, lägg i allt i en kastrull tillsammans med grädde och socker.

3. Koka upp och ställ av. plocka ur vaniljstångsbitarna.

4. Krama ur gelatinbladen och lägg ned i grytan och rör om.

5. Skrubba limefrukten i riktigt hett vatten och riv skalet fint ned i kastrullen.

6. Pressa och rulla limefrukten mot en hård yta, dela den sedan och pressa i saften i grytan.

7. Låt pannacottan svalna i ca 30 minuter, rör om lite då och då.

8. Häll upp i serveringsglas och ställ i kyl ca 3 timmar innan servering.

9. Servera med olika sorters melon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar