torsdag 3 november 2011

Fredriks Stroganoff

En klassisk rätt i en härligt röd sås, man kan byta ut korven mot strimlad biff och variera på flera sätt om man vill. Grunden är ju fortfarande densamma.

Stroganoff a la Fredrik
Ingredienser.
½ Ring falukorv (400g)
1 gul lök skalad & skuren i ringar.
1 burk skivade champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde 15%
4 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar

Gör så här
1. Skär korven i stavar och stek tills de fått en fin stekyta. Ställ åt sidan

2. Häll av spadet av champinjonerna och stek, när de nästan är klara och börjar få lite stekyta, häll i löken och stek tills den blir mjuk, ställ sedan detta åt sidan tillsammans med korven.

3. Häll lite margarin i pannan och fräs tomatpurén en minut eller två, häll sedan över grädden, koka upp och ställ av, smaka av såsen med salt och peppar och lägg sedan i löken champinjonerna och korven. Servera med Ris.

Redan här ser det gott ut ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar