söndag 19 augusti 2012

Enkel Jordgubbspaj

Snabb och enkel paj med riktig smuldeg utan havregrün, müsli och sådant som bäst lämpar sig för gröt.

Om man vill kan man trycka ut degen i botten istället och lägga bären ovanpå, fast då kan det vara idé att pudra lite potatismjöl och socker över bären istället för sirap.

Här försvinner sommarens sista jordgubbar
Ingredienser (6 pers)
1 l färska jordgubbar
0.5 dl ljus sirap
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
150 g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rensa, och skiva jordgubbarna, lägg i botten på en pajform och ringla över sirapen.

3. Smält smöret och blanda ihop med socker, mjöl, bakpulver & vanillinsocker och fördela detta nåt så när jämt över jordgubbarna.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera med vaniljfluff eller glass.

1 kommentar: