torsdag 9 augusti 2012

Aeroseum

Saab 37 Viggen
Saab 29 Tunnan
 
Jag gjorde en sökning på nätet efter lämpliga kulturella utflyktsmål man skulle kunna ta med familjen till innan semestern nått sitt slut och hittade detta guldkornet. AEROSEUM i Göteborg.

Följ med in till Sverige under kalla krigets dagar

Här har en gammal hangar insprängd i berget sen kalla krigets dagar nu blivit ett flygplansmuseum med aktiviteter för barnen (och vuxna om man så vill) ;)Helikopterbröderna Boman
En Bofors automatkanon bekantar
sig med Vincent.
I flygväg erbjöds det mesta från det svenska flygvapnets och marinens historia. Helikoptrar, luftvärnspjäser, radarbilar, kusträddningsfordon och inte minst alla FLYGPLAN. Allt från Replikor av en gammal Tiger Moth från WWI till JA 37 Viggen. Här fanns även Tunnan, Draken, Lansen och mycket mycket mer.


Vincent är lagom stor för luftintaget på ett Viggen
Här fanns även information om kalla kriget och en spionutställning (inte riktigt färdig när vi var där).

Aktiviteter för barnen fanns det även gott om. Utöver en presentshop och cafeteria fanns här en hinderbana för de yngsta, möjlighet att vinschas upp i en livräddningskorg och hoppa i en livflotte och mycket mer.

Svea Rikes charmigaste stridspilot?

Detta var nu bara ett smakprov av alla saker man kunde göra och titta på under besöket.

Jag kan varmt rekommendera detta till andra föräldrar som redan gjort universeum och annat i Götet och framför allt som har 3 små killar som älskar allt sånt här (även pappa tyckte det var roligt). ;)'

Även en gammal man hade pojkdrömmar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar