söndag 30 september 2012

Vincents Äpplepaj


Enkel äpplepaj. Nuff said!
Äpplepaj med såsig vanilj

Ingredienser
150g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 stora äpplen
2 tsk socker
2 tsk finmalen kanel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och börja smälta smöret.

Till detta receptet behövs sura äpplen
och en glad Vincent
2. Blanda ihop mjölet, bakpulvret, sockret och vaniljsockret i en bunke.

3. Skala och ta ur kärnhusen ur äpplena, skiva tunt. Lägg i en bunke och pudra över sockret (2 tsk) och kanelen. Blanda ordentligt och ställ undan. Har du väldigt sura äpplen kan du öka sockermängden något.

4. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och rör ihop. Tryck sedan ut degen i en pajform.

5. Fyll nu på med äpplena i pajformen och grädda i ca 30 minuter.

6. Servera med vaniljsås, glass eller fluff.







Före




Efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar