måndag 1 april 2013

Lammstek Provencále

Lammstek enkelt och gott.
Enklare än det ser ut :)

Servera gärna med följande tillbehör:
Kryddsmör

Ingredienser:
1kg lammstek utan ben
1-3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk färskmalen svartpeppar
1 msk kryddblandning av körvel, rosmarin, dragon & persilja.

Gör så här.
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Bryn steken runt om i en het panna.

3. Pressa en av vitlöksklyftorna och blanda ihop med resten av kryddorna.

4. Gnid in kryddblandningen ordentligt i steken och späcka eventuellt med en eller två vitlöksklyftor.

5. Lägg steken i en den minsta ugnsfasta formen den får plats i, sätt köttermometern i den tjockaste delen av steken och ställ in i nedre delen av ugnen.

  • 62 grader = medium
  • 70 grader = well done

6. När steken har önskad innertemperatur - ta ut den ur ugnen, linda in den i folie och låt den vila ca 30-45 minuter innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar