tisdag 27 november 2012

Chokladfudge

God krämig fudge, smakar lite som knäck med en aning choklad.

Om man vill kan man använda mörk choklad eller vit choklad tillsammans med vit sirap för att få en "vit" fudge. Det går även bra att smaksätta och experimentera lite som man vill :)

Bättre än mjölig marknadsnougat!
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50g smör
2 msk honung
100g mjölkchoklad

Gör så här
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull (kokar upp till minst dubbla volymen på plattan - så ta inte en för liten kastrull)

Kommer aldrig räcka fram till jul ;)
2. Koka upp till 120 grader och rör i smör och honung. Koka i 2 minuter till och ställ av plattan.

3. Rör ned chokladen och rör om tills den smält.

4. Häll upp i en form ca 20x20 klädd med smörpapper. Låt svalna och skär i bitar, förvara svalt.

2 kommentarer:

  1. Åh, det lät ju gott, bara det inte smakar marknadsnougat, för det är det slibbigaste jag vet. Funderar på smaksättning jag, pepparkakssmak, apelsin, polkagris, lakrits och kanske rent av lite sprit!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej detta är så långt ifrån mjölig marknadsnougatman kan komma. Godis som smakar mjöl betackar jag migför på denna sidan ;)

      Radera