tisdag 6 mars 2012

Ballerina Creamcake

Originalreceptet heter egentligen "OREO creamcake" men då dessa är onödigt dyra och vi har hederliga ballerina kladdkaka istället (de svarta med vit fyllning) som är mycket billigare - så fick snåljåpen i mig namnge receptet ;)

Frostig kaka med god kaka?
Ingredienser
2 pkt Ballerina Kladdkaka (svart med vit fyllning)
60g smör
1.5 dl mjölk
3 dl grädde
22 stora marshmallows
Florsocker
Flytande margarin.

Gör så här
1. Värm upp mjölken och lägg i marshmallows så de smälter. Ställ åt sidan.

2. Grovhacka 10 ballerinakakor och ställ åt sidan.

3. Vispa grädden.

4. Smörj en form med löstagbara kanter.
Oreo eller ballerina - en klassfråga?

5. Kör resten av ballerinakakorna i en mixer så det blir riktigt findördelat.

6. Smält smöret och häll över de finfördelade ballerinakakorna, rör om och lägg sedan detta som botten i den smorda formen. Använd en sked för att få upp kanten på sidorna i formen, men låt bli att pressa ned i botten för hårt då det kan bli svårt att skära kakan när den är fryst sen.

7. Häll hälften av grädden i marsmallowsgegget och rör om rejält tills det blir en jämn smet.

8. Vänd sedan ned resten av grädden och de grovhackade kakorna i smeten och häll sen som fyllning i formen.

9. Ställ i frys minst 4 timmar och pudra över florsocker innan servering.

1 kommentar:

  1. Godaste desserten :) Finns det ngt kvar undrar sugen downstairs?

    SvaraRadera